Marmot - visoko kvalitetna oprema za aktivnosti v naravi

POSLANSTVO

Marmot izdeluje kvalitetno profesionalno opremo za aktivnosti v naravi. Oprema je rojena iz izkušenj poklicnih gorskih vodnikov in inštruktorjev. Naši izdelki so preprosti, ustrezni namenu, zanesljivi in hudo dobrega videza, navdihnjeni z alpinistovim duhom po potrjevanju in uspehu v težavnem okolju. Izdelki delujejo in to zelo dobro. Na to se lahko zanesete.

EKOLOŠKA IN OKOLJSKA ZAVEST

PEOPLE / PRODUCT / PLANET™ – Filozofija trojne odgovornosti:

  • People (ljudje): ustvarjanje primernih delovnih razmer, podpiranje družbenih pobud in negovanje multi-kulturne filozofije podjetja.
  • Product (izdelek): izdelovanje najboljše opreme za aktivnosti v naravi, ki zadovolji pričakovanja gorskih profesionalcev in entuziastov.
  • Planet (planet): izdelovanje okolju prijaznih izdelkov in negovanje globalne ekološke osveščenosti.

Naše kolekcije vsebujejo vedno več izdelkov, ki so izdelani iz recikliranega poliestra, organskega bombaža ali drugih okolju prijaznih materialov.

Naša izbira glede uporabe takšnih materialov temelji na naslednji obljubi: če lahko z uporabo okoljsko vzdržljivi materialov dosežemo enak ali višji nivo izdelka, bomo tak material tudi uporabili.

Vsi Marmotovi izdelki, ki so vsaj delno izdelani iz recilkliranega poliestra so označeni z napisom upcycle®. Ime smo izbrali zato, ker iz surovih materialov razmeroma nizke kvalitete, kot so na primer plastenke, izdelamo visoko učinkovit kos oblačila, na primer flis.

Naša izolacija thermal r™ ECO je v celoti izdelana iz recikliranih vlaken. V našem programu je tudi cela vrsta v Evropi izdelanih majic s certifikatom Fair-Trade, še en primer najširše možne uporabe vzdržljivih in okoljsko primernih materialov pa kaže uporaba Cocone®. Cocona® je ostanek pri proizvodnji filtrov za vodo, ki ga kemično združimo v poliestrsko prejo, s tkanino iz teh vlaken pa nadziramo vonj in znojenje, material pa se še hitro suši in nudi UV zaščito.

Marmotova družbena angažiranost dopolnjuje ekološko. Pošteno trgovanje, skladnost s kodeksom ravnanja in podpora regionalnim projektom so del koncepta podjetja. Marmot je zavezan načelom integritete, spoštovanja posameznika, vzdržnosti, odličnosti v učinkovitosti in zanesljivosti.

Barve oblačil Marmot

Proizvajalec precej hitro posodablja kolekcije, posodabljajo se tudi kombinacije barv. Zaradi specifičnosti sodobnih barv, ki jih je v večini primerov težko posloveniti, uporabljamo v opisih originalne barve oz. barvne kombinacije. Prosimo, da to vzamete z razumevanjem, hvala.  

Naj vam bo uporaba izdelkov Marmot v zadovoljstvo in veselje. Tabela velikosti >